En persisk middag kan virke overdådig, nærmest malerisk, med sine farverige risretter, grillet lam, gryderetter, dips, salater og søde sager. Kunsten ved det persiske køkken er, at man stadigvæk skal kunne smage råvarerne, at maden ikke bliver overkrydret eller for stærkt. Persisk mad er nemlig ikke stærk. Derudover er det et super sundt køkken!​​​​​​​
Foredragsdeltagerne bliver introduceret til en madkultur med stolte tilberedningsmetoder, hvor man siden tidernes morgen har eksperimenteret med opskrifter og ingredienser for at opnå den perfekte balance mellem smag og velvære. I det persiske køkken prøver man, at opretholde en balance mellem fødevarernes "varme" og "kolde" natur. Fødevarer med varm karakter (garmi) spises normalt under vinteren for at holde kroppen varm og forhindre den fra sygdomme. Og fødevarer med kold natur (sardi) spises under de varme årstider for at forhindre hedeslag og problemer, der ofte er forårsaget af varmen.
Med udgangspunkt i min kogebog, Mine Persiske Livretter, kommer vi omkring nogle af de mest populære mazzeh (småretter), persisk umami, kashk, den magiske safran fra Iran med sin solgule farve og persisk rosenvand, som hyppigt bliver brugt i de delikate desserter. Vi vil også løfte sløret for hemmelighederne bag den perfekte polo, som er persisk dampet ris med sprøde rischips!

VEGAN OG VEGETAR
Det persiske køkken byder også på et væld af lækre og sunde grønne retter. Friske krydderurter, grøntsager, bælgfrugter, frugtjuice, nødder og sundhedsfremmende krydderier er nogle af de vigtigste ingredienser i det persiske køkken.
I foredraget taler jeg blandt andet om de forskellige varianter af den dampede løse ris, polo, med bælgfrugter og krydderurter og den fyldige oliven mazzeh, zeytoon parvardeh, med granatæbler og valnødder. 
Back to Top