Book mig til en workshop om det persiske køkken på din aftenskole, højskole, virksomhed eller forening.
Mellemøstlig mad er meget mere end shawarma, humus og falafel. De retter kendte vi ikke engang i Iran. Min første falafel, nogensinde, fik jeg i København!

Du lærer at lave en af de mest populære ”mazzeh” (små-ret) fra bjergene ved det kaspiske hav – ”zeytoon parvardeh” med oliven, friske krydderurter og syrlig granatæblemelasse. 
Ris er ikke bare ris. Potentialet for smag og konsistens er enormt, når man behandler de løse og lange rissorter med den omhu og respekt, som er typisk for det persiske køkken. Vi tilbereder ”juvelris” – langtidsdampede, aromatiske ris med pistacienødder, safran, rosenvand, rosiner, blancheret appelsinskal m.m. Du lærer blandt andet at opnå en perfekt ”tah-dig” – en karamelliseret, velsmagende bund, som dannes ved den langsomme dampning.
Vi griller en variant af persisk lammekebab. Vi tilbereder andre klassiske retter som ”Zereshk polo ba morgh” – kylling i safransauce med berberis – og lammeragout med selleri og soltørret lime.
Søde sager skal der til, f.eks. ”toot”, som er morbærformet marcipankonfekt med rosenvand og pistacienødder, der hører det persiske nytår til.

DET GRØNNE PERSISKE KØKKEN
Det persiske køkken byder også på et væld af lækre og sunde grønne retter. Du lærer, at tilberede lækre og sunde vegetariske og veganske retter med friske krydderurter, grøntsager, bælgfrugter, frugtjuice, nødder og sundhedsfremmende krydderier, som er nogle af de vigtigste ingredienser i det persiske køkken. 
En persisk vegansk eller vegetarisk ret er en ret med visdom! Du stifter bl.a. bekendtskab med fødevarernes "varme" og "kolde" natur. Fødevarer med varm karakter (garmi) spises normalt under vinteren for at holde kroppen varm og forhindre den fra sygdomme. Og fødevarer med kold natur (sardi) spises under de varme årstider for at forhindre hedeslag og problemer, der ofte er forårsaget af varmen.
Bemærk: Menuen vil variere med sæsonen og underviserens inspiration.
Send din forespørgsel
Send mig en uforpligtende forespørgsel på mine workshops og få lynhurtigt svar på eksempelvis pris og dato.
t
Submit
Thank you!
T
Back to Top